UPOZNAJ HIGHLANDER FORMATE

Highlander Hercules

HIGHLANDER Herkul je dobio ime po rimskom mitološkom junaku prerađenom prema grčkom junaku Heraklu. To je takođe drugo po veličini sjeverno zviježđe i istovremeno je najduža HIGHLANDER ruta koja se proteže preko 5 dana.


Format Hercules je petodnevni izazov namijenjen onima koji traže duboku povezanost sa prirodom i samim sobom. Ovo rigorozno putovanje ne samo da testira fizičku i mentalnu izdržljivost, već i vodi učesnike u zadivljujuću ljepotu i mirnu divljinu Nacionalnog parka Durmitor.

Tokom pet dana, planinari prelaze različite terene - od bujnih livada i gustih šuma do vrhova i mirnih glacijalnih jezera. Svaki dan otkriva nove prizore, nudeći potpuno uranjanje u prirodnu raskoš Crne Gore.

Učesnici Herculesa imaju priliku da svjedoče nekim od najpoznatijih mjesta Durmitora, kao što je impresivni Bobotov Kuk, najviši vrh i mirne vode Crnog jezera. Pohod nadilazi prirodna čuda uvodeći planinare u bogato kulturno nasleđe regije. Od drevnih pastirskih staza do tradicionalnih crnogorskih sela, učesnici iskuse lokalni način života, kuhinju i gostoprimstvo, dodajući jedinstvenu dimenziju avanturi.

Sa više noći provedenih u šatorima, učesnici imaju rijetku priliku da spavaju pod zvjezdanim nebom Durmitora, dodatno se povezujući sa divljinom i uživajući u trenucima mira i razmišljanja.

Završetak Hercules pohoda je značajno dostignuće, simbolizujući ne samo fizičku snagu, već i mentalnu otpornost i produbljenu zahvalnost prema prirodnom svijetu.

U suštini, format Hercules je više od avanture, to je transformacijsko iskustvo koje učesnicima ostavlja trajne uspomene, nova prijateljstva i dubok osjećaj postignuća.

ZABILJEŽITE DATUM
22.06. – 26.06.2024.

Register Now

Highlander Lyra

Nazvana po harmoničnoj liri u grčkoj mitologiji, Lira simbolizuje ravnotežu i harmoniju, osobine koje se ogledaju u ovoj avanturi. Ova jednodnevna avantura je dizajnirana za odvažne duše i one koji traže avanturu sa ograničenim vremenom.

Upustite se u suštinu Highlander duha sa formatom Lyra - jednodnevnom avanturom dizajniranom da u samo 24 sata obuhvati ljepotu, izazov i druženje punog Highlander iskustva. Ova staza duga ~25km kroz Nacionalni park Durmitor nudi koncentrovanu dozu zadivljujućih pejzaža, od mirnih jezera do robustnih planinskih vidika. Savršena za one koji žele testirati svoju izdržljivost ili jednostavno uroniti u prirodu bez obaveze višednevnog pješačenja. Završite putovanje svečanim okupljanjem, proslavljajući dostignuća uz hranu, muziku i nove prijatelje. Pridružite se formatu Lyra da okusite avanturu po kojoj je Highlander Durmitor poznat.

ZABILJEŽITE DATUM
22.06.2024.

Register Now

REGISTRACIJA UKLJUČUJE:

 • HIGHLANDER Mape – detaljne karte u vodootpornim kutijama
 • HIGHLANDER vodootporne torbica za kartu
 • HIGHLANDER ID – detaljan plan puta koji prikazuje sve kontrolne tačke (sa posebnim prostorima za pečate kontrolnih tačaka)
 • 15 obroka: 3 obroka dnevno (dehidrirana hrana, naresci, sir, kruh, gotova jela)
 • Dežurna Gorska služba spašavanja Crne Gore (GSS)
 • Edukativne aktivnosti i zabava
 • HIGHLANDER sertifikat
 • HIGHLANDER prišivač
 • HIGHLANDER bedž
 • HIGHLANDER torba za smeče
 • HIGHLANDER naljepnice
 • Infrastruktura na startu, cilju, kontrolnim tačkama i duž rute

* Učesnici mogu organizovati privatni prevoz do startne tačke na Crnom jezeru, ali je broj parking mjesta ograničen. Nakon završetka manifestacije organizator neće osigurati prevoz od Crnog jezera do Žabljaka . (2,5 km).

Hikers exercising

BECOME A PART OF
THE HIGHLANDER COMMUNITY!

Get the latest info about events, discounts, and educational content.

Read about all things encompassed in the Adventure of a Lifetime!

HIGHLANDER ADVENTURE

245 Park Avenue, New York, NY

info@highlanderadventure.com

Terms of ServicePrivacy PolicyFAQContact

HIGHLANDER ADVENTURE

245 Park Avenue, New York

info@highlanderadventure.com