OPŠTA PITANJA

01

Što dobijam kada završim HIGHLANDER?

Ako uspješno završite HIGHLANDER Hercules Durmitor, dobićete jedinstveno iskustvo koje ćete zapamtiti, prijatelje za cijeli život, teško zarađenu titulu HIGHLANDER-a, značku, prišivač i sertifikat.

02

Koje je vrijeme prekida?

Ovo je avantura s ruksakom, a ne trka.

03

Hoće li se HIGHLANDER održati u slučaju lošeg vremena?

Da.

PRIJAVE - CHEK-IN - POČETAK

01

Kako se registrovati?

Za registraciju za događaj ispunite obrazac za registraciju na web stranici događaja REGISTRUJ SE SADA.

Plaćanja se vrše samo putem interneta korišćenjem debitne ili kreditne kartice.

Kapacitet je ograničen, nemojte propustiti svoje mjesto i registrujte se sada za Avanturu života!

Provjerite cijene i što uključuju.

02

Kako se mogu registrovati kao tim?

Možete se prijaviti kao tim koristeći Registraciju tima 3+1:

  • 3+1 znači da je tim od 4 prijavljen - 3 registracije se plaćaju, a 1 je besplatna.
  • Odaberite člana svog tima koji će izvršiti kupovinu cijele grupne prijave. Čestitamo, sada ste kapetan tima. Tokom prijave od vas se traži da imenujete tim i napravite lozinku.
  • Dijelite ime i lozinku sa ostale 3 osobe u vašem timu, koji se registruju kao članovi tima.
  • Članovi tima registruju se po cijeni od 0 €, ali trebaju ime i lozinku tima kako bi se registrovali.
  • Maksimalni kapacitet 3+1 prijave je 4 osobe. Može biti manje, ali ne i više. U slučaju manjeg broja osoba, grupa nema pravo na odbitak od cijene.

03

Proces prenosa/povlačenja/otkazivanja:

Sve relevantne informacije pronađite ovdje .

04

Može li se netko drugi registovati umjesto mene?

Ne, svi učesnici moraju lično doći na prijavu tokom radnog vremena prijave i lično potpisati izjavu.

05

Postoji li minimalna dob za učestvovanje?

Maloljetnici mogu prisustvovati događaju u pratnji roditelja/staratelja. Molimo preuzmite dolje priloženi dokument, dopunite dokument potrebnim podacima i sačuvajte ga kao PDF. Nakon što izvršite prijavu i uplatu za roditelja/staratelja i maloljetnu osobu, obratite se organizatoru na mail: durmitor@highlanderadventure.com kako biste poslali PDF dokument i dobili dalje upute.

Prijava maloljetnika za sudjelovanje:

06

Nisam primio potvrdni e-mail – gdje ga mogu pronaći?

E-mail potvrda automatski se šalje nakon izvršenja uplate. Provjerite pristiglu poštu i spam, a ako ne pronađete potvrdu, obratite se na durmitor@highlanderadventure.com .

07

Kako mogu promijeniti svoje lične podatke (adresu, e-mail...)?

Ako se prvi put prijavljujete za događaj na Active.com platformi, izradićete Active profil. Ovdje ćete imati pristup svim prijavljenim događajima, a možete urediti i neke svoje lične podatke.

  • Prijavite se na https://myevents.active.com .
  • Pronađite se kroz popis registrovanih događaja
  • Odaberite "Uredi informacije o registraciji"
  • Izmijenite prilagođena pitanja itd.
  • Sačuvajte promjene

Ako trebate promijeniti druge informacije (kao što je adresa e-pošte), kontaktirajte durmitor@highlanderadventure.com.

08

Kakav je postupak Check-ina?

Svi učesnici moraju se lično prijaviti na događaj prije početka kako bi preuzeli startni paket za učesnike i hranu. Ne šaljemo paket za sudionike poštom. Primićete i e-mail sa informacijama o registraciji i prijavi nedelju dana prije događaja.

09

Hoćete li osigurati prevoz do prijave i/ili starta?

Učesnici trebaju doći vlastitim prevozom. Iz centra Žabljaka lako je pronaći Crno jezero (START i CILJ). Takođe, tu smo za vas ako trebate pomoć.

10

Nakon događaja ostajem na Žabljaku. Hoće li HIGHLANDER osigurati prevoz do mog sljedećeg odredišta nakon događaja?

Ne. Organizacija prevoza je vaša odgovornost.

ŠTO PONETI

01

Koja je hrana osigurana?

Ovisi o vama i vašem tijelu. Za svakog učesnika organizator će osigurati kamping hranu koja  se dijeli na punktovima. U obrascu za registraciju postoji posebno polje koje uključuje preferencije prehrane. Na svim kontrolnim tačkama biće dostupna vegetarijanska opcija. Međutim, neće biti dostupne veganske opcije i opcije bez glutena.

Svi imamo jedinstvene prehrambene navike i osjećamo se sitima različito, pa ako mislite da vam je potrebna dodatna hrana / imate posebnu dijetu, ponesite je sa sobom.

Ako učestvujete sa svojim psom, imajte na umu da hrana za pse NIJE osigurana.

 

02

Mogu li dovesti svog psa?

Naravno!

Međutim, uzmite u obzir da još uvijek može biti prilično vruće i osim ako se pas nije navikao na vrućinu, pregrijavanje bi moglo biti izazov. Iz istog razloga, pobrinite se da pas bude dobro hidriran - vjerovatno ćete morati nositi 1,5x do 2x količinu vode za vas dvoje.

Opšte pravilo za tim za divljinu po vrućem vremenu je 1 litra (0,26 galona) na 1-2 sata za psa i njegovog vlasnika zajedno.

Nije potrebna dodatna kotizacija, ali imajte na umu da je hrana za pse vaša odgovornost.

Vaš pas uvijek mora biti na uzici, čak i u prostoru za kampovanje gdje se mora izvesti izvan područja za kampovanje da obavi nuždu.

03

Mogu li ponijeti svoj dron?

Svjesni smo da bi neki od vas mogli snimiti svoju avanturu života dronom, ali moramo naglasiti da dronovi, nažalost, nisu dopušteni,

04

Koju vrstu odjeće trebam spakovati?

Očekujte promjenjivo vrijeme. Ponesite odjeću za suvo vrijeme i za kišu, uključujući kapu ili šešir, rukavice, majicu dugih rukava (po mogućnosti vunenu) za hladno vrijeme, pantalone za planinarenje, kao i vodootporne pantalone i jaknu . Kako biste bili sigurni, preporučujemo vam da pripremite se za sve vremenske prilike najbolje što možete.

PUT

01

Nikada nisam planinario, ali osjećam se fizički spremnim. Mogu li se registrovati?

Naravno! HIGHLANDER nije samo za profesionalne planinare i planinarke. Pozivamo i  ljubitelje prirode željne aktivnosti i avanture da se prijave. HIGHLANDER staza je vrlo sigurna, ali potrebno je neko iskustvo planinarenja. Predlažemo da započnete plan obuke u mjesecima prije događaja.

02

Kako se mogu najbolje pripremiti za HIGHLANDER Hercules Durmitor, Crna Gora?

Svi učesnici trebaju biti fizički spremni za savladavanje staze. Preporučujemo 60-80 km šetnje i nošenja laganog ruksaka u mjesecima prije HIGHLANDER-a da se pripremite za stazu. Iznad svega, morate se navići i nositi težak ruksak (vježbajte sa 11-15 lbs i postupno povećavajte na 33-37 lbs ). Pobrinite se da možete udobno hodati u cipelama sa ruksakom i isprobajte ih prije događaja.

Više informacija o tome kako se pripremiti potražite ovdje.

03

Postoji li mobilna usluga u planini?

Na nekim djelovima staze da, na nekima ne.

04

Koliko je teško ostati na stazi?

Većina planinarskih staza u Nacionalnom parku Durmitor dobro je označena, ali neki kratki djelovi rute imaju neke manje prohodne staze gdje morate biti svjesniji svog pravca. Važno je slijediti oznake i službene staze za planinarenje. Uvijek imajte kartu pri ruci i slijedite putokaze kako biste ostali na kursu i sigurno stigli na svoje odredište.

05

Moram li stati na svakoj kontrolnoj točki?

Morate prikupiti sve pečate kontrolnih tačaka. Kontrolne tačke otvorene su u određeno vrijeme. Osoblje će vam ovjeriti pečat u HIGHLANDER ID. Tokom radnog vremena kontrolnih tačaka, naš tim pomoći će vam da dobijete svoj HIGHLANDER kontrolni pečat, vodu i hranu. Imajte na umu da ste, ako ne uspijete dobiti pečat kontrolne tačke, diskvalifikovani i nemate pravo na HIGHLANDER titulu, značku, prišivač ili sertifikat. Prikupljanje pečata na kontrolnim tačkama isključiva je odgovornost učesnika.

06

Moram li postaviti šator u blizini kontrolnih tačaka?

Bivakiranje je dopušteno samo unutar označenih kampova za bivakiranje.

07

Hoćete li odrediti mjesta za spavanje?

Određena mjesta za bivakiranje nalaze se na kontrolnim tačkama za svaki format HIGHLANDER ili u neposrednoj blizini i na tim mjestima morate kampovati.

08

Mogu li spavati u planinarskim domovima ili kolibama?

Ne. Spavanje je dopušteno samo u šatorima i vrećama za spavanje koje su obavezna oprema HIGHLANDER-a za sve učesnike. Planinarski domovi i kolibe su ograničenog prostora i ne mogu primiti sve učesnike HIGHLANDER-a. Spavanje u šatoru poseban je doživljaj i jedan od najboljih djelova prave avanture s ruksakom.

09

Jesu li štapovi za planinarenje dobra ideja?

Sjajna ideja!

10

Što ako imam problema sa opremom?

Osoblje kontrolne tačke obučeno je za takve slučajeve. Slobodno ih kontaktirajte u slučaju kvara opreme ili sličnih problema.

11

Mogu li dijeliti svoju opremu s drugim učesnicima?

Da. Učesnici koji dijele opremu moraju o tome obavijestiti organizatorsko osoblje na prijavi. Oprema koja se može dijeliti uključuje potrebne šatore, izobutan/alkoholne peći, kompase i pribor prve pomoći. Učesnici koji dijele potrebnu opremu moraju proći kroz cilj unutar vremenske razlike od najviše 30 minuta od prvog do zadnjeg člana grupe.

Hikers exercising

BECOME A PART OF
THE HIGHLANDER COMMUNITY!

Get the latest info about events, discounts, and educational content.

Read about all things encompassed in the Adventure of a Lifetime!

HIGHLANDER ADVENTURE

245 Park Avenue, New York, NY

info@highlanderadventure.com

Terms of ServicePrivacy PolicyFAQContact

HIGHLANDER ADVENTURE

245 Park Avenue, New York

info@highlanderadventure.com