УЧАТ ЗА ФОРМАТИ НА HIGHLANDER

Highlander Херкулес

HIGHLANDER Херкулес го добива своето имет од митолошкиот херој Херкулес. Исто така соѕвездието Херкулес е второто северно соѕвездие по големина, и најдолгата  пед дневна HIGHLANDER авантура го носи името HIGHLANDER Hercules.

HIGHLANDER Hercules Охридско Езеро е планинарски авантуристички предизвик од 100 км на планината Јабланица, кој трае 5 дена и ве води низ убавините на оваа недопрена природа во југозападна Македонија. Оваа планинарска тура претставува хармонична комбинација на љубовта кон природата, планинарењето и желбата за стекнување нови пријатели и нови несекојдневни искуства.

Зачувај го датумот
21.08. – 25.08.2024

Register Now

Highlander Орион

Орион е истакнато соѕвездие лоцирано на небесниот екватор и видливо низ целиот свет. Тоа е едно од највпечатливите и најпрепознатливите соѕвездија на ноќното небо.

HIGHLANDER Orion Охридско Езеро е еднодневна (и со едно ноќевање) авантура на планината Јабланица.

Овој настан е наменет за сите оние кои не се чувствуваат доволно спремни за петдневната HIGHLANDER авантура.

Зачувај го датумот
24 - 25.08.2024

Register Now

КОТИЗАЦИЈАТА ВКЛУЧУВА

 • Дежурна служба за спасување;
 • 3  оброци на ден;
 • HIGHLANDER Охридско Езеро ID – Агенда и опис на контролните точки (со посебен дел за печати од контролните толки);
 • HIGHLANDER  Охридско Езеро мапа – детална мапа и водоотпорна торба за мапата;
 • Учеснички број, ознака за ранец;
 • HIGHLANDER  Охридско Езеро беџ;
 • HIGHLANDER Охридско Езеро амблем;
 • HIGHLANDER Охридско Езеро сертификат;
 • Организација на едукативни и забавни активности во текот на целото времетраење на настанот;
 • Поддршка на старт, цел, контролните точки и вдолж целата стаза;
 • Превоз од „Камп Скаут“ во Струга (збирно место) до селото Модрич (стартна точка), за учесниците на HIGHLANDER Херкулес Охридско Езеро
Hikers exercising

BECOME A PART OF
THE HIGHLANDER COMMUNITY!

Get the latest info about events, discounts, and educational content.

Read about all things encompassed in the Adventure of a Lifetime!

HIGHLANDER ADVENTURE

245 Park Avenue, New York, NY

info@highlanderadventure.com

Terms of ServicePrivacy PolicyFAQContact

HIGHLANDER ADVENTURE

245 Park Avenue, New York

info@highlanderadventure.com